Препоръчва се използването на репелент срещу комари, също така да и да не бъдат оставяни съдове, пълни с вода за дълго време

Ситуационният център на МВнР препоръчва на българските граждани да бъдат бдителни поради значително увеличилия се брой на случаите на болестта денга в Аржентина. По-специално в района около Буенос Айрес през последните седмици. 

Препоръчва се използването на репелент срещу комари, също така да и да не бъдат оставяни съдове, пълни с вода за дълго време. 

Рекорден брой смъртни случаи от треска денга в Аржентина

Очаква сe случаите да продължат да растат поради обилните валежи в тези райони. Обявен е оранжев код за бури и градушки в Буенос Айрес и в още 10 провинции в страната. При необходимост се препоръчва ваксинация срещу вируса, съобщават от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Аржентина да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Буенос Айрес на следните телефонни номера: +54 11 4781 8644; + 54 11 4786 6273. Сигнали може да се подават и на имейл адрес на посолството: Embassy.BuenosAires@mfa.bg.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ирина Евгениева, БТА