Коментар по темата в предаването „Челюсти”

„България трябва да затегне граничния контрол и ако мигрантите искат да влязат в страната ни, да го правят по канален ред. Не може да нахлуват през границата. Не е нормално в центъра на София да има полицаи с автомати. Тези хора влизат в Европа, не за да променят собствения си живот. Те идват да променят нашия живот”. Това заяви Александър Сиди от ВМРО в предаването „Челюсти”.

Австрия е върнала в България 76 мигранти до края на февруари

Според бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев проблеми с мигрантите има само в страни, където има две политически ситуации. „Има либерални правителства, които не спазват върховенството на закона. Има големи опозиционни групи, които са настроени националистически, антиимигрантски. В държавите, където ги няма тези две особености – Швейцария и Унгария, няма проблем с мигрантите. Колко иракчани, сирийци имаме тук, те допринасят за нашия етнос”, каза той.

По думите му мигрантите нахлуват през границата ни, защото има корупция. „Проблемът с мигрантите не е в самите тях”, обясни Керемедчиев и даде пример, че те използват социалната система в някои европейски страни. „Германия дава по 2000 евро помощи на месец, което не ги стимулира да работят”, каза бившият зам.-външен министър. Според него атентатите, извършени в Европа от мигранти, са станали заради липса на закони.

В отговор Сиди заяви, че при множеството атентати по света са използвани думите: „Аллах е велик”. „Тези хора идват и силово налагат собствения си начин на живот и собствената си религия”, каза представителят на ВМРО, а Керемедчиев възкликна, че има закони. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase