Румен Радев и Йорданка Чобанова говориха и за цялостен прием в Шенген

Възможностите България да получи втория транш от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост обсъдиха президентът Румен Радев и новият ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас Йорданка Чобанова, съобщиха от администрацията на държавния глава.

Кючюк: България изостава пагубно по ПВУ

На срещата в сградата на президентството бяха разисквани и ангажиментите, поети от страната ни по този План. Радев отбеляза, че единствените получени от страната ни средства по ПВУ са първият транш през декември 2022 г. по време на служебното правителство.

Румен Радев и Йорданка Чобанова говориха и за очакванията за присъединяването на България към сухопътните граници в Шенген след премахването на 31 март т.г. на контрола по вътрешните въздушни и морски граници.

Кисьов: Управляващите не положиха достатъчно усилия за влизането в Шенген и по суша

Двамата дискутираха и актуални елементи на промяна в политиката на разширяване на Европейския съюз, както  и процедурите за взимане на решения в Съвета на ЕС. Румен Радев и Йорданка Чобанова отбелязаха значимостта на предстоящите избори за Европейски парламент, както и на активна кампания с фокус върху важните за бъдещето на европейските граждани и на Общността теми.

Йорданка Чобанова е новият ръководител на Представителството на Европейската комисия в България от началото на миналия месец. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase