Съпредседателят на ПП призова да има честност по въпроса за това кои партии работят заедно

Ние казваме честно, че сме в явна коалиция с ДБ. ГЕРБ И ДПС също трябва да заявят честно, че и те са в коалиция. Борисов и Пеевски трябва да си кажат, че работят заедно. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Той коментира и полемиката около искането на ПП-ДБ за създаване на комисия за "Турски поток". "От ПП-ДБ винаги сме за пълна прозрачност. Ако председателят на комисията е от нашата коалиция, ще им дадем възможност председателят на комисията за "Лукойл" да бъде от тяхната коалиция. По този начин всяка една от групите ще може да засече цялата проверка за информацията, която иска”, каза Петков.

Той посочи, че бъдещото служебно правителство трябва да свърши четири важни неща. "Още утре да се вкарат в дневния ред правилата за Антикорупционната комисия, Законът за защита на лицата, които подават сигнали, Законът за личния фалит и пътната карта за енергетиката. Ако тези четири неща бъдат изпълнени в следващите четири седмици, България ще получи 1,2 млрд. лева. Тогава вече може да говорим за повишаване на пенсиите и изпълнение на бюджета. Всичко друго е замазване на очите", заяви Кирил Петков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.