Темата коментират Александър Симов и Слави Василев

Партиите изпитват глад за избиратели, особено със зачестяването на изборните недели, съчетано с затихващия интерес към гласуване. Местата в Народното събрание са точно от 240 и разбираемо всяка партия би искала да взема колкото може повече от тях.

Какви ще бъдат изборните резултати като отговор на политическата криза в страната, конфликтите между отделните партии, противоречията в „сглобката“ и проблемите в лявото пространство? Има ли шанс лява формация да обере гласовете на протестния вот и на всички онези, които се чувстват загубени в прехода? Отговорите на тези въпроси търсят политологът Слави Василев и журналистът Александър Симов в „Челюсти“ по NOVA NEWS.

Симов каза, че премиерът в оставка Николай Денков си е направил „политическо харакири“ с коментара, че Делян Пеевски е „най-голямото зло“. Той посочи, че не е нормално да се прави такова изказване, при положение, че Пеевски е присъствал на всички важни политически решения, които са взимани.

Радев: Главчев заяви, че ще бъде готов със състава на Министерския съвет до края на деня

Василев е на мнение, че настоящото управление е породило национална катастрофа. Той допълни, че реалният резултат от конституционните промени е, че ГЕРБ и ДПС ще контролират и служебния кабинет.

Симов не смята, че на тези и на следващите избори може да се появи лява формация, която да измести БСП.

Василев подчерта, че Корнелия Нинова е премахнала всякаква вътрешна опозиция. Той е на мнение, че на тези избори ще се появи нова лява листа.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.