Темата коментират Силвия Великова и Кирил Борисов

Премиерът в оставка Николай Денков каза, че ще сезира прокуратурата заради оказания натиск върху главния секретар на МВР. Той коментира и появилите се снимки, прикрепени към обвинението на шефката на Агенция „Митници“. В публичното пространство се появиха много коментари и спекулации. На разпространените кадри се виждат обвиненият Стефан Димитров и Живко Коцев. Има и снимки с Бойко Рашков. Какъв е контекстът на снимките обаче не е ясно. В ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS темата коментираха журналистите Кирил Борисов и Силвия Великова.

Борисов посочи, че направените снимки са от телефона на Стефан Димитров, който е снимал приятелските си компании. Журналистът каза, че когато са заснети тези кадри, Димитров не е бил обвиняем. 

„Комисията за противодействие на корупцията се събуди от дълга летаргия. Дълго време нямаше никакви акции. Сега избухна със задържане на директора на Агенция „Митници“ и двама бизнесмени“, каза Борисов.

Арести, обвинения, обиски и снимки: Каква ще е развръзката след скандала в Агенция "Митници" и МВР

Великова е на мнение, че ако Коцев не е казал, че му е оказан натиск, снимките нямаше да излязат в публичното пространство. По нейни думи, при настоящите обстоятелства, Коцев не може да заема длъжността главен секретар на МВР.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase