В 25-членния екипаж на автовоза, похитен през ноември, има двама българи

Делегация на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) посети вчера екипажа на отвлечения от хутите товарен кораб "Галакси лийдър" (Galaxy Leader), предаде Синхуа.

В 25-членния екипаж на автовоза, похитен през ноември, има двама българи. Останалите моряци са 17 филипинци, трима украинци, един румънец и двама мексиканци.

Съдбата на другите похитени моряци: Екипажът на „Galaxy Leader” остава в плен

Хутите съобщиха, че делегацията на МКЧК се е срещнала с моряците на борда на кораба близо до контролираното от тях пристанище Ходейда в Западен Йемен и се е запознала с тяхното здравословно състояние.

Репортер на "Синхуа", който е придружавал представителите на Червения кръст, потвърди, че са се срещнали с екипажа. Според него всички моряци изглеждат в добро здраве. "Успяхме да проведем няколко разговора с екипажа тук и основната ни цел беше да донесем послания от Червения кръст, новини от техните семейства, както и да им помогнем да изпратят вести на семействата им. Намерихме екипажа в добро състояние", заяви Фрея Ради, представител на Международния Червен кръст в Йемен.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase