На единия от тях се чува разговор, за който се твърди, че е между Асен Василев, Кирил Петков и непознат мъж

Политически скандал в разгара на предизборната кампания. Причина станаха нови аудио записи, разпространени от сайта „Афера” за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”.  

На единия от тях се чува разговор, за който се твърди, че е между Асен Василев, Кирил Петков и непознат мъж. Темата – събиране на средства за предизборната кампания. На страницата си във Facebook от „Продължаваме Промяната” споделиха записа и обясниха в понеделник, че става въпрос за разговор от 2023 г., когато, по техни думи, не са успели да съберат необходимите средства за предизборната кампания и обвиниха службите в подслушване заради разпространяването на записите. 

Малко по-късно днес от ПП пуснаха нов пост, в който заявяват, че записите са манипулирани, а пускането им – „кална предизборна кампания”.

Политически скандал в средата на предизборната кампания заради изтекли записи на „Продължаваме промяната”

Престрелките между партиите продължиха в кулоарите на парламента, където народните представители се събраха на извънредно заседание - за първи път по време на кампания. Поводът- индексацията на пенсиите.

„Текстът, който прочетохме и това, което чухме, виждаме, че те са манипулирани. Виждаме, че има рязане, залепване и нелогични изречения”, коментира Кирил Петков.

„Ще възложи ли ДАНС извършването на задълбочено разследване кой е този, който подслушва партийната централа на управляващата партия?”, попита съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Пеевски: Асен Василев искаше да е вицепремиер, а после премиер. Христо Иванов искаше да е президент

Доскорошните им партньори в управлението направиха друг прочит.

„Реално купуват гласове, реално перат пари. Реално, доказано с техните гласове. Тук си говорят как си носят кеша, как купуват избори, как ще финансират изборите. Те трябва да влязат всички в затвора”, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Наблюдавам какво излиза. Нещата са чудовищни. Такова нещо не знам в България да се е случвало. В Европа не съм чувал да е имало такъв чудовищен скандал”, твърди лидерът на ДПС Делян Пеевски.

Иванов: И през ум не ми е минавало да се кандидатирам за президент

От „Продължаваме Промяната” заподозряха политическа атака защото, по думите им, записите са пуснати непосредствено след интервюто на Асен Василев в предаването „На фокус” по NOVA. В него той каза следното: „Плановете са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател на страната”.

Василев за катастрофата с кола на НСО: Според мен няма морален проблем

Искрите по темата се прехвърлиха и в парламента.

„Василев лично ме е молил да го подкрепим за вицепремиер. Христо Иванов каза: „Аз искам да бъда президент. Предлагам г-н Пеевски, вие, да бъдете премиер". Имам свидетел. Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов. Ако той някога, с тези пуделчета, смята да управлява и те му драскат по вратата в Банкя, да знае че носят зестра - много каруци с кеш”, допълни Пеевски.

„Г-н Пеевски няма да престане да ме атакува. Понеже съм свидетел на неговите изключителни унизителни опити да се моли на всички хора, които смята, че имат връзка с Америка, за да излезе от списъка „Магнитски””, смята Христо Иванов, съпредседател на ПП-ДБ.

Останалите формации днес не коментираха темата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase