Коментар на пиар експертът Десислава Олованова и журналистът Виктор Иванов

Пеевски отново се опитва да се позиционира като най-адекватен на ситуацията след изборите. Така журналистът от „24 часа” Виктор Иванов коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS днешния призив на председателя на ДПС "всички евроатлантически лидери да  започнем разговор за бъдещето на България". Ако предположим, че ПП-ДБ влизат във формулировката „евроатлантически лидери”, защо ги нарича „шарлатани”, коментира Иванов. 

Делян Пеевски: Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България

„Първата задача на избраните партии, е да съставят правителство. Те ще се стремят към евроатлантическа коалиция, но според мен няма да се случи в толкова широк мащаб, колкото е заявката на г-н Пеевски”, заяви пиар експертът Десислава Олованова. Според нея резултатите от изборите са вследствие на една предишна коалиция. „Малко вероятно е ПП-ДБ да влязат в сговор с победителите от тези избори”, посочи тя.

Следизборна аритметика: Накъде поема управлението на България

„Резултатът на ДПС - излязоха като втора политическа сила, но това не е най-добрият им резултат. Това се дължи на ниската избирателна активност. Единствените, които не губят гласове са „Има такъв народ”, каза Олованова.

„Разиграва се сценарий за коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ”, но не сме чули нищо от Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Досега „Има такъв народ”, се позиционира като анти ГЕРБ партия. Борисов е доста добър тактически играч  и знае какво би се случило при съюз с ДПС”, добави Виктор Иванов.

Според Десислава Олованова техническият кабинет не е невъзможен вариант. „От разумна гледна точка, коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ”, е единствената възможност, при която съставянето на правителство може да се случи сравнително бързо. Аз смята, че изборният резултат на ИТН е бил подпомогнат с цел да се направи подобна коалиция”, заяви още тя.

„Не чухме нищо от Борисов през цялата кампания. Може би фокусът е изместен към това да се комуникира, в посока да бъде намалена избирателната активност. Всяко изказване извън тази стратегия, щеше да бъде излишен”, посочи пиар експертът”, обясни Олованова.

Двамата гости смятат, че по-реалистичен би бил вариантът с нови предсрочни избори. „Не виждам вариант, в който в този парламент се сформира правителство. Искрено се надявам депутатите да използват тези няколко месеца да формулират най-сетне някакви политически послания. Това, което води до позорно ниската избирателна активност, е че за първи път имаше кампания,  в която нямаше положително послание”, каза Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase