По-рано двамата лидери спориха кой да влезе пръв в друга кола

Путин подари луксозна руска лимузина на Ким Чен-ун. Автомобилът бил предназначен за „лични нужди“. От Кремъл потвърдиха, че става въпрос за луксозната лимузина Aurus.

Подаръкът може да се окаже нарушение на ограниченията на ООН. Съветът за сигурност на ООН има списък от стоки, които са забранени за износ в Северна Корея като ответна мярка заради ядрената програма на страната. Те включват яхти, състезателни коли и луксозни автомобили.

Путин пристигна в Северна Корея (ВИДЕО)

Руският президент пристигна в сряда за среща с Ким Чен-ун, за да укрепи отношенията си със Северна Корея и по този начин да утвърди коалицията срещу колективния Запад. Двамата лидери подписаха договор за стратегическо партньорство, който включва клауза за обща отбрана. Още с кацането си на летището в Пхенян Путин и Ким се оказаха замесени в забавна случка, видео от която се разпространи в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как единият лидер подканва другия да се качи пръв в служебната кола, но без успех. След няколко секунди нерешителност Путин в крайна сметка се съгласява пръв да влезе в автомобила.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase