Какво е нужно, за да бъдат инвестициите взаимоизгодни

Мъж поставя дървени кръстове в памет на членовете на своето семейство. Лавина е затрупала съпругата и децата му в техния дом в Колумбия. На мястото на къщата вече има само знаци. В тази част на Северозападна Колумбия броят на лавините се е удвоил от 2018 г., показва репортаж на "Дойче веле". 

Китай строи мегапристанище в Перу: Какво притеснява местните хора (ВИДЕО)

„Животът е съдба и нищо не можеш да направиш. Често има виновни, но ако мислите много за това, може да си загубите ума”, каза Мануел Салвадор, чието семейство е останало под тоновете земна маса.  В деня на свлачището бащата, който губи цялото си семейство, е отишъл да купи торта за 5-ия рожден ден на сина си.

В това селище през 2018 г. една мултинационална компания започва изграждане на автомагистрала в района. Компанията майка е с лоша слава за предполагаемо плащане на подкупи. Това повдига определени въпроси за отговорността на компанията и на правителството и кой печели в крайна сметка, питат репортерите на "Дойче веле". 

Изсичането на горите в Колумбия е намаляло с над 29% (ВИДЕО)

Инженер, работил по изграждане на новия път, признава, че е имало множество грешки – там, където е трябвало да се работи с машина, са използвали взривове. Най-голямата катастрофа се случва през 2020 г. Множество свлачища удрят пет различни малки общности едновременно. Повече от 300 семейства губят близки и цялото си имущество. 

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!