Стрелбата се разследва като опит за убийство на бивш президент, съобщиха правоохранителните органи, цитирани от "Асошиейтед прес"

Бях прострелян с куршум, който прониза горната част на дясното ми ухо, написа Доналд Тръмп в своята социална мрежа "Трут соушъл" след стрелба по-рано днес на митинг в щата Пенсилвания, предаде агенция "Ройтерс".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Имаше много кръв и осъзнах какво се случва, посочва Тръмп, цитиран от "Ройтерс".

Той бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет сървис.

Стрелба на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стрелбата се разследва като опит за убийство на бивш президент, съобщиха правоохранителните органи, цитирани от "Асошиейтед прес".

Сикрет сървис съобщи, че стрелецът се е намирал на висока позиция извън периметъра на агенцията. Той е бил убит от агенти на службата.

Един човек, присъствал на митинга, е убит, а други двама са ранени и са в критично състояние, предаде Ройтерс, като се позова на Сикрет сървис.

Доналд Тръмп е в безопасност и са предприети мерки за защитата му, съобщиха още от агенцията.

Президентът Байдън след стрелбата: Няма място за подобен вид насилие в Америка (ВИДЕО)

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен от митинг в Бътлър, Пенсилвания.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. "Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно".

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase

Източник: БТА, София Георгиева