Той обвини платформата в подбуждане към омраза, фашизъм и гражданска война

Венецуела остава без социалната мрежа Х за 10 дни. Президентът на страната Николас Мадуро обяви, че ще блокира платформата, която преди беше позната като Twitter.

Държавният глава обвини собственика на компанията Илон Мъск, че сам нарушава правилата на социалната мрежа. В началото на седмицата президентът призова сънародниците си да изтрият и приложението WhatsApp, като обвини социалните мрежи в опит за киберфашистки преврат. „Илон Мъск е собственикът на X и е нарушил всички правила на самата социална мрежа Twitter, днес известна като X. Той ги нарушава като подбужда към омраза, фашизъм, гражданска война, смърт и конфронтация между венецуелците“, каза Николас Мадуро.

И двамата кандидат-президенти на Венецуела твърдят, че са спечелили изборите

Старият нов президент на Венецуела е подложен на сериозен натиск след последните избори. Националният избирателен съвет обяви, че Мадуро е спечелил 52% от гласовете, но протоколите от избирателните секции не могат да бъдат публикувани заради кибератака. Опозицията обяви резултатите от вота за нереални, а САЩ и Европейският съюз заявиха, че не могат да признаят победата на Мадуро.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase