Възстановено е движението в участъка от пътя за граничен пункт "Лесово"

Овладян е пожарът между елховските села Гранитово и Лесово. В същото време нов пожар пламна в землището на село Лесово. Информацията е от Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Всички пет противопожарни автомобила от възникналия по-рано днес пожар в Елховско са насочени към новите огнища. Няма пострадали хора, не са засегнати къщи. Към 18 часа от МВР информираха, че са потушени и двата пожара, който пламнаха днес на територията на община Елхово. Дежурни огнеборци остават на мястото на огнищата през тази нощ.

Пожарът на границата с Гърция пламна отново (ВИДЕО)

Няма непосредствена опасност пожарът да навлезе в село Лесово, увериха от пожарната към 16 часа следобед. В гасенето помагат и служители на горското стопанство, каза кметът на община Елхово Петър Гендов.

Възстановено е вече движението в участъка от пътя за граничен пункт "Лесово". Заради задимяване от първия пожар, по-рано днес трафикът бе временно ограничен и регулиран от екипи на "Пътна полиция".

Отмениха бедственото положение в Харманли и в Тополовград

Припомняме, преди по-малко от месец пожар обхвана 8000 дка между селата Гранитово и Мелница в крайграничната община Елхово. Два дни продължи борбата с огнената стихия, която бързо се разрази на голям фронт заради силен и сменящ посоката си вятър.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase  

Източник: Кореспондент на БТА в Ямбол Мира Безус