61 души загинаха в самолетна катастрофа в петък

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва обяви тридневен траур в памет на жертвите на самолетната катастрофа в щата Сао Пауло, отнела живота на 61 души, съобщиха агенциите.

"В памет на жертвите на трагичния инцидент във Винедо обявявяваме официален тридневен траур в страната", написа той на страницата си в социалната мрежа Х.

Пътнически самолет се разби в Бразилия, няма оцелели (ВИДЕО+СНИМКИ)

По-рано властите и авикомпанията съобщиха, че двумоторен турбовитлов самолет ATR 72-500, изпълняващ полет за международното летище в Сао Пауло Гуарульос с 57 пътници и четирима души екипаж на борда, се е разбил в град Винедо, на около 80 км северозападно от Сао Пауло. Според по-ранно съобщение пасажерите са били 58 и четирима души екипаж, а жертвите общо - 62 души. Корпусът на машината е унищожен до неузнаваемост, а всички на борда са загинали. Не се съобщава за жертви на земята. Все още не са ясни причините за трагедията. 

Снимка: Felipe Magalhaes Filho via AP, БТА 

„Самолетът мина над нас, щеше за малко да падне над дома ни, започна да се спуска все по-надолу и надолу. Когато отново видяхме самолета, той се беше разбил. Пламъците бяха много високи, изгориха всичко. Беше ужасна сцена, ужасна”, каза очевидецът Жозе Карлуш Перейра.

„Много тъжна сцена, самолетът се запали, беше много тъжно. Пристигнах, когато това се случи, и просто си помислих да се помоля за тези хора”, обясни Пиетро, който също е свидетел на катастрофата.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase  

Източник: Владимир Сахатчиев, БТА