В помощ на спасителите се използват подводни дронове

Четвърти ден продължават опитите на водолазни екипи да достигнат до каютите на потъналата край бреговете на Сицилия суперяхта. В помощ на спасителите се използват подводни дронове. В сряда бяха открити телата на още четирима от намиралите се на борда по време на мощната буря, потопила плавателния съд. Засега няма информации чии са намерените тела.

Един човек продължава да се издирва. Сред хората в неизвестност са Морган Стенли, Джонатан Блумър, британският технологичен магнат Майк Линч и Крис Морвило, партньор в адвокатската кантора "Клифърд Ченс".

Откриха телата на четирима загинали след потъването на луксозната яхта край Сицилия (ВИДЕО)

„Нека погледнем към екстремните метеорологични условия по време на инцидента, ако това е било водно торнадо, както изглежда, бих го определил като случай от типа „черен лебед“. Или събитие с огромно въздействие, но с малка вероятност да се случи. Всички индустрии, не само морската, се сблъскват с такива събитията. Колко подготвени сме? Какъв риск сме готови да поемем? От решаващо значение е какво е причинило накланянето на кораба под такъв ъгъл. Дали е станало заради кила, дали част от платното е излязло извън мачтата, или просто вятърът е бил опасно силен”, обясни Матю Шанк, експерт по морско спасяване.

Софтуерен милионер, носител на Ордена на Британската империя, и дъщеря му са сред изчезналите край Сицилия (СНИМКИ)

Торнадо обърна яхта край Сицилия, един е загинал, а шестима са в неизвестност

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase