Моника е била непобедима в спорта, а сега чрез здравословни упражнения, помага на хората

Тя е бивша шампионка по карате, която е избрала да помага на хората да преодоляват физическите си страдания. Моника Христова не чак толкова отдавна печелеше купи и медали в един изключително опасен спорт. Нейното тяло обаче започва да страда и тя решава да се откаже, за да научи себе си, а след това и другите как да живеят без болка в мускулите и ставите. 

Ивет Горанова спечели престижен турнир по карате в Австрия

"Ставала съм пета на Световно първенство, беше в Малайзия, през 2011 г. Освен това съм била на състезания и в Япония. От едното се върнах с три златни медала и два бронзови, което също е едно от най-добрите ми постижения. В момента помагам на хората да подобрят качеството си на живот и да живеят без болка", разказва Моника Христова.

По думите ѝ хората, които работят на бюро, обикновено заемат много неправилна позиция на тялото, което води до болежки. "Започнах да тренирам карате, след като първоначално родителите ми ме записаха на танци, но там не ми е било интересно. Още с влизането в залата, съм била хипнотизирана, така и започнах да се занимавам с бойни изкуства. И така 15 години. Бях много упорита и се запалих, исках да ставам все по-добра. На 7-годишна възраст участвах в първото си състезание и взех златен медал. Не помня да съм побеждавана в дисциплината катана", споделя тя.

Заради контузиите, които е получила в спорта, завършва кинезитерапия и решава да помага на хората, за да не ги боли. "Започнах много да се интересувам от mobility тренировки, които бяха ключът към възстановяването ми. Комбинирам йога, кинезитерапия и видовете упражнения за сила и здравословен начин на живот, за да помагам на хората", разкрива Моника.

Повече гледайте във видеото.