Атаката бе извършена в събота

Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка "Хизбула" пое отговорността за съботното нападение с дрон срещу резиденция на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, предаде ДПА. Израелски медии разпространиха в събота информацията, че дрон е разбил прозорец на спалнята в къщата на Нетаняху в град Цезария, припомня агенцията. По това време премиерът и съпругата му са отсъствали. По данни на израелската армия никой не е пострадал при нападението.

"Хизбула" признава, че "е взела на прицел дома на престъпника и лидер на ционисткия фашизъм", обяви Мохамед Афифи, началник на пресслужбата на групировката на пресконференция днес.

Иран обяви, че "Хизбула" е отговорна за атаката с дрон срещу резиденцията на Нетаняху

Освен това представителят на "Хизбула" разкритикува германската министърка на външните работи Аналена Бербок за неотдавнашните ѝ изявления във връзка с военния конфликт в Ливан, като заяви, че "тя оправдава убийствата на мирни жители от страна на ционисткия враг".

Афифи посочи, че няма да има преговори с Израел, "докато трае огънят".

Докато е протичала пресконференцията, израелската армия е разпоредила евакуация на хората в сграда, намираща се на стотина метра от мястото на брифинга, и след това е атакувала въпросната сграда, отбелязва ДПА.

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Иво Тасев, БТА