Критична е обстановката в либийския град Мисурата, който е обсаден от армията на режима на Муамар Кадафи. Увеличават се жертвите сред цивилното население...

Критична е обстановката в либийския град Мисурата, който е обсаден от армията на режима на Муамар Кадафи. Увеличават се жертвите сред цивилното население, алармират правозащитници.


Сред убитите при обстрела са  американски и британски фоторепортери. Бойни самолети на НАТО продължават да бомбардират силите на Кадафи.


Негов представител обяви, че при ударите в Триполи са били убити трима жители на либийската столица.


Силите на Муамар Кадафи не спират да обстрелват позициите на бунтовниците в Мисурата. От опозицията в Либия обявиха, че ако не получат помощ до дни, градът ще бъде превзет от частите на режима.


Хиляди цивилни жители на Мисурата са в тежко състояние. Те нямат достатъчно храна, питейна вода и медикаменти. 41-годишният американски фотожурналист Крис Хондрос, който беше ранен при минометен обстрел срещу мисурата, е починал от раните си.


Хондрос е носител на американската престижна награда за журналистика \"Пулицър\". При същата атака срещу Мисурата загина и известният британски фотограф Тим Хетерингтън. Той работеше за американското списание \"Венити Феър\". Бил е номиниран за \"Оскар\".