Заяви генералният секретар на организацията Бан Ки-Мун, който е на официално посещения в България...

Екипи на ООН ще посетят Сирия, за да оценят ситуацията в страната. Това съобщи генералният секретар на организацията Бан Ки-Мун, който е на официално посещения в България. Бан Ки-Мун обяви, че сирийският президент Башар Асад се е съгласил екипи на международната организация да посетят страната му. 

Генералният секретар на Оон обясни, че преди да дойде в България е водил три телефонни разговора със сирийския лидер. В тях двамата са спорили до колко човешките права в Сирия се спазват.

Добрата, че Башар Асад ще пусне проверяващи екипи на ООН, дошла докато Бан Ки-Мун е в София. Във втория ден на конференцията \"преходът в централна и източна Европа и промените в близкия изток\", на която България е домакин, генералният секретар на ООН представи позицията си за промените в арабския свят.
Южнокорейският дипломат е съгласен с мнението на президента Георги Първанов, че международната общност не трябва да налага на арабския свят какво да прави. А да го остави сам да избере пътя, по който ще се развива.