Медведев заяви, че още не е решил, дали да се кандидатира за втори президентски мандат на изборите през следващата година, но скоро ще вземе решение.

Ако не бъде изградена обща позиция с Русия за Европейската противоракетна отбрана, то Москва ще вземе ответни мерки. Това предупреди руският президент Дмитрий Медведев. Той даде пресконференция в технологичен парк край Москва. Медведев заяви, че още не е решил, дали да се кандидатира за втори президентски мандат на изборите през следващата година, но скоро ще вземе решение.

Медведев говори пред около 800 журналисти от руски и чуждестранни медии. На въпрос, дали има вероятност с руския премиер Владимир Путин да се кандидатират  едновременно за президент и да станат конкуренти за поста, Медведев отговори: \"Всяко политическо решение трябва да бъде обмисляно много внимателно. Това не е игра. Ние съзнаваме, че от нашите решения зависи съдбата на много хора.\"

Медведев определи Путин като свой колега и политически партньор. Той каза, че двамата се познават от повече от 20 години. Медведев каза, че с Путин са на различни мнения за модернизацията на Русия.  Той  заяви, че след президентските избори догодина ще бъдат направени промени в правителството, независимо от това кой ще бъде премиер.