Между 2007-а и 2009-а година американските власти отпуснаха милиарди долари на \"Крайслер\" и на други фирми от автомобилния бранш, за да ги спасят от фалит...

Правителството на Съединените щати продава акциите си в автомобилната корпорация \"Крайслер\" - купувач е  италианският концерн ФИАТ. Между 2007-а и 2009-а година американските власти отпуснаха милиарди долари на \"Крайслер\" и на други фирми от автомобилния бранш, за да ги спасят от фалит.   


Във Вашингтон финансовото министерство обяви, че очаква печалбата да бъде около 560 милиона долара. Освен акциите на \"Крайслер\" ще бъде продаден и част от здравноосигурителния фонд на съюза на работещите в автомобилната промишленост.


Американските власти обявиха, че едва ли ще си възстановят един милиард и триста милиона долара от държавните средства, които бяха отпуснати на  \"Крайслер\".


Компанията получи от правителството общо 12 милиарда и 500 милиона долара, за да излезе от финансовата криза, в която беше изпаднала. Тя е възстановила на държавата 11 милиарда и двеста милиона долара.