Трудовият протест е срещу плановете на правителството да приватизира държавни фирми. От гръцките профсъюзи смятат, че така много хора може да изгубят работата си. Синдикатите демонстрират и срещу предписаното от кредиторите ново затягане на коланите и настояват правителството да не предприема повече мерки за икономии.

Поредната 24-часова стачка е обявена днес в Гърция във всички държавни предприятия. Възможни са нарушения в работата на транспорта в южната ни съседка.

Трудовият протест е срещу плановете на правителството да приватизира държавни фирми. От гръцките профсъюзи смятат, че така много хора може да изгубят работата си. Приватизационната програма на правителството на Гърция предвижда до 2015-а година да бъдат привлечени приходи в размер на 50 милиарда евро. Това става и по настояване на Европейския съюз и Международния валутен фонд. Те отпускат десетки милиарди евро финансова помощ на изправената пред фалит гръцка държава.

Предвижда се да бъдат продадени десет процента от гръцкия телекомуникационен оператор, пристанищни съоръжения в Атина и Солун, на \"Пощенската каса\" на Гърция и на държавната водоснабдителна компания.

Синдикатите демонстрират и срещу предписаното от кредиторите ново затягане на коланите и настояват правителството да не предприема повече мерки за икономии.