Доста промени настъпиха в генералното класиране на колоездачния критериум Дофине, след третия етап, който бе бягане по часовник...

Световният номер едно Рафаел Надал започна без никакви проблеми своя сезон на трева. Испанецът който преди броени дни спечели своята 6-та титла на Ролан-Гарос се класира за третия кръг на турнира в Куинс, след успех с 6:4, 6:4, над 168-мия във ранглистата Матю Ебдън от Великобритания. Следващият съперник на 25-годшния тенисист ще бъде Радек Щепанек. Победата за водача в световната ранглиста му осигури и участие на заключителния МАСТЪРС турнир в Лондон, в края на годината.

Доста промени настъпиха в генералното класиране на колоездачния критериум Дофине, след третия етап, който бе бягане по часовник. Носителят жълтата фланелка Александър Винокуров бе неузнаваем и завърши повече от 2 минути зад победителя. Етапът бе спечелен от германският състезател на HTC, Тони Мартин, който преодоля дистанцията от 42 километра и половина за 55 минути и 27 секунди. Втори завърши Брадли Уигинс, но с това си представяне британецът облече жълтата фланелка на лидер в надпреварата. Втори в общото подреждане, на минута и 11 секунди зад него е Кадел Евънс.

На официална церемония бе представен факелът, с който ще бъде пренасян олимпийския огън за игрите на 30-тата Олимпиада в Лондон догодина. Уредът е изработен от позлатен алуминий и представлява мрежеста структура с 8000 миниатюрни отвора, символизиращи броя на хората, които ще участват в олимпийската обиколка. Такъв е и броят на милите, които ще бъдат изминати в 70-дневната щафета из Острова. Триъгълната форма на факела символизира трите пъти, в които британската столица е домакин на олимпийски игри. Предишните две Олимпиади в Лондон са се провели през 1908 и 1948 г.