На 3 август Хосни Мубарак ще да бъде изправен пред съда по обвинения в корупция и убийства.

Директорът на болницата в курорта Шарм-ел-Шейх, в която се намира Хосни Мубарак отрече изявление на неговия адвокат, че бившият президент е изпаднал в кома, съобщи държавната телевизия.

\"Директорът на международната болница в Шарм-ел-Шейх отрича изявлението на Ел-Дееб, че Мубарак е в кома\", отбеляза в кратко водещо заглавие телевизията. По-рано каналът, цитирайки адвоката на бившия президент Фарид ел-Дееб предаде, че Мубарак е в кома. \"Бившият президент е в пълна кома след като здравословното му състояние внезапно се влоши\", предаде каналът.

 

\"Бях информиран за внезапното влошаване на здравословното състояние на Мубарак и сега съм на път за Шарм-ал-Шейх. Всичко, което знам до този момент е, че президентът е в пълна кома\", заяви адвокатът на бившия държавен глава без повече подробности.

 

Пожелал анонимност медицински източник обаче впоследствие заяви, че състоянието на бившия държавен глава е стабилно и той изпада в кома отвреме-навреме. \"Така че няма нищо ново за неговото състояние\", добави източникът – лекар в болницата в Шарм-ел-Шейх.

 

83-годишният Мубарак е в болница в курорта на Червено море от април след сърдечен удар по време на разпит за предполагаеми злоупотреби и за убийството на протестиращи по време на въстанието, което доведе до свалянето му. На 3 август му предстои да бъде изправен пред съда по обвинения в корупция и убийства. /Ройтерс