Постигнато е споразумение само за няколко министерски кресла...

В Либия новите ръководители не успяха да се договорят за състава на преходното правителство и обявяването му беше отложено за неопределено време. Постигнато е споразумение само за няколко министерски кресла, останалите все още се обсъждат.

Кабинетът ще управлява в преходния период до свикването на избори и изработването на нова конституция. Новото правителство ще бъде подпомагано от ООН, чийто Съвет за  сигурност обяви частично деблокиране на замразените либийски авоари и изпращането на тримесечна мисия в Либия. Най-вероятно изпълняващият функциите на премиер Махмуд Джибрил ще запази поста си, а новото правителство ще включва 34 министри, в това число две жени.

В същото време говорител на сваления либийски лидер Муамар Кадафи, заяви, че през последните лоялистите на полковника са постигнали няколко победи срещу силите на новите власти. \"Успяхме да ги отблъснем извън Бани Уалид и Сирт\", заяви Муса Ибрахим в телефонно интервю за сирийска телевизия.

Междувременно италианският външен министър Франко Фратини изрази увереност, че сваленият либийски лидер Муамар Кадафи се намира извън територията на Либия.