От НСИ пък вечве започнаха изплащането на пенсиите и обезщетенията...

Много работещи, ще посрещнат  празниците без пари, защото вече с месеци не са получавали заплатите си.  От НСИ пък вече започнаха изплащането на пенсиите.

 

Масово строители и горски работници остават без пари за празниците. Стефан Беделев е сред многото строители в Смолянско, които останаха без заплати заради тежката зима и липсата на обекти.

 

Заради забавени възнаграждения близо 100 работници  от общинската фирма за чистота в Силистра ще посрещат Великденските празници без един лев. Такъв е случаят на Мария, която в края на седмицата заедно с двете си дъщери ще е принудена  да освободи жилището си, тъй като не е плащала наем вече 6 месеца. Последната заплата, която тя и колегите й в сметопочистващата фирма са получили, е за месец септември. От тогава насам  преживяват с 4 аванса от по 100 лв. „ Не мога да си позволя лукса да боядисвам яйца, да посрещам гости, изобщо лукса да  празнувам Великден", сподели жената.

 

Нередовното изплащане на заплати в сметопочистващата фирма не е от днес. Проблемът е в натрупаните стари задължения от 1 млн. и 500 000 лв. от страна на общината. От началото на годината обаче забавени плащания няма. 

 

Мирослав Калинов, който е директор на   Дирекция „Финанси" в община Силистра коментира, че ежедневно изплащат финансирането към фирмата.

 

Въпреки това, от фирмата съобщиха за „Новините на Нова",  че  средствата не стигат. За  това са принудени или да оставят града да тъне в боклуци или да изплащат заплати.

 

За радост поне не пенсионерите в страната, парите им  ще са преведени до 12 април  Извънредните графици са обявени във всяка пощенска служба. Дотогава  ще се изплащат и обезщетенията за безработица.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.