ГЕРБ иска да направи страната еднопартийна, заяви почетният председател на „Обединени земеделци”...

 

Вярно е, че ГЕРБ строи магистрали, но те само помагат на младите по-бързо да напуснат родината. Това заяви в ефира на „Здравей, България” почетният председател на партия „Обединени земеделци” Анастасия Мозер.

 

„Не съм чула много хора да се хвалят от ситуацията у нас”, коментира политикът, която в момента живее в САЩ.

 

Тя разкри още, че в началото на мандата на ГЕРБ е приемала премиера Бойко Борисов като истински демократ и е направила, каквото е било по силите й, за да го представи в добра светлина пред Европейската народна партия.

 

„Напоследък обаче имам чувството, че той иска да направи България еднопартийна. Надявам се да греша”, заяви Мозер. 

 

Тя каза още, че управляващите не трябва непрекъснато да се хвалят с онова, което са направили до момента, а да се съсредоточат върху все още непостигнатите цели. Само така ще дойдат очакваните резултати, категорична бе Мозер.

 

„Силната ръка трябва да бъде законът, а у нас хората все още не му вярват. Ние нямаме независима съдебна власт, а без нея няма истинска демокрация”, каза още почетният председател на „Обединени земеделци”.

 

Тя определи като „тъжно” случващото се напоследък в „Синята коалиция”, но изрази надежда, че нейната идея ще просъществува.

 

Мозер не смята да се захваща отново активно с политика. Избрала да живее отвъд Океана, защото искала да си почине именно от тази своя дейност.

 

„В настоящата политическа обстановка не се чувствам особено удобно. А и в България вечно един строи, а трима рушат”, коментира Мозер.

 

Целия разговор с почетния председател на „Обединени земеделци” гледайте във видеото.