Бившият министър сподели, че държавата е била различна по времето на НДСВ и хората са имали пари...

„Човек, когато е бил министър и депутат, не може да не бъде в политиката”, но е много важно къде си в самата политика, коментира в студиото на „Здравей, България” бившият спортен министър Васил Иванов – Лучано.


„Аз съм там, където не съм предател”, продължи ексминистърът, добавяйки към това, че все още е член на НДСВ и ще продължаи да бъде. Той заяви, че всяко излизане на членове от партията е подмяна на вота на хората, визирайки Меглена Кунева и Даниел Вълчев, които в момента са членове на бъдещата партия „България на гражданите”.  Според него причината за тяхното отцепление вероятно е в някакво „отпускане” на партията. „НДСВ в момента трябва да се съживи. Има потенциал”, коментира Лучано.


„По време на управлението на НДСВ държавата беше различна, беше нормална. Хората имаха пари да си платят телефона, тока и водата. Това сега, октомври месец, няма да стане. Просто няма пари”, смята бившият спортен министър.

Обръщайки се обаче към случващото се в българския спорт, Иванов коментира, че въпреки добрата работа на сегашния министър Свилен Нейков, „има и нещо друго” и за изминалите три години от управлението на ГЕРБ не се е случило нищо в тази сфера.

За скандалите в родния волейбол, както и с олимпийската ни надежда по стрелба Мария Гроздева и нейния клуб „Софарма”, Лучано заяви, че такива има и в много други спортове. Причината според него е, че  министър Нейков трябва „да удари по масата”. За националния ни отбор по волейбол Иванов смята, че „проблемът е един-единствен  и той се казва Стойчев”. Не може един треньор да поиска оставката на деферацията, „който и да е той”, допълни Лучано.  Той изказа песимистичното мнение, че вероятно отборът ни ще загуби на олимпиадата в Лондон, тъй като е разединен и играч като Матей Казийски е напуснал тима във важен момент. Като грешка Иванов отчете намесата на премиера Борисов във въпросния казус.

Въпреки това Лучано искрено се надява, че атлетите ще донесат в България злато в спортовете бокс, борба, художествена гимнастика и стрелба.

Целия разговор с Васил Иванов – Лучано и интервюто с олимпийската ни надежда Мария Гроздева вижте във видеото.