Причината е усложнената ситуация след терористичния акт срещу израелски туристи в Бургас.


Във връзка с усложнената ситуация заради терористичния атентат на летище "Сарафово" в Бургас КТ "Подкрепа" отменя обявеното за днес, 19 юли, протестно митинг-шествие на служителите на Централно митническо управление и Национална Федерация "Търговия, услуги, контролни органи и туризъм" към синдиката.

Припомняме ви, че служителите от Централното митническо управление на Агенция "Митници" трябваше да излязат на протест пред МФ в знак на недоволство срещу готвеното преместване на управлението от София в Русе.

Според митничарите властта игнорира основни демократични принципи като чуваемост, откритост и диалогичност и липсват всякакви компенсаторни механизми за засегнатите служители. Те смятат, че решението ще доведе до увеличаване на текущите разходи за митническата администрация и евентуалното разстройване и блокиране на работата на една от приходните агенции в държавата.

 

Освен това, те са на мнение, че  едно преместване би поставило под въпрос доколко изградени и уважавани специалисти биха се преместили извън града, в който са изградили своя живот и живота на семействата си.