Благотворителното мероприятие е в памет на жертвите по пътищата

Благотворителен концерт в памет на жертвите по пътищата обедини голяма част от популярните певци у нас.


„Аз също имам близък роднина, загинал по пътищата. Така че съм изключително съпричастен към темата. Мисля, че всеки човек би трябвало да е, тъй като всички ние или наши близки се движим по пътищата. Наистина нещата се подобриха малко в последните години, но това не означава, че това намалява болката на тези, които са загубили близки. Смятам, че тези стриктни мерки, които бяха взети в последните години, доведоха до подобрение, но не достатъчно. Има още много какво да се желае”.


Това заяви певецът Калин Вельов в студиото на „Здравей, България”. Повод за изказването му бе предстоящият благотворителен концерт в памет на загиналите по пътищата, който ще се проведе във вторник, 20 ноември, от 19.30 ч. в Зала 1 на НДК.


Светлана Горова е майка на убито на пешеходна пътека момиче. В студиото на „Здравей, България” тя заяви, че искат да помогнат на други хора, изпаднали в подобна ситуация.


„Този концерт е благотворителен и той ще спомогне за пешеходните пътеки, за инфраструктурата. И той е в памет на нашите деца. Входът ще бъде безплатен за всички, които искат да отидат и да бъдат съпричастни към мъката на хората, загубили близките си на пътя”, заяви още Горова. 

 

Целия разговор с Калин Вельов и Светлана Горова гледайте във видеото.