Местни разказват, че съседската вражда е от години...

Мъж беше осъден да плати 800 лева затова че напсувал свой съсед. Случката е от радомирското село Извор. Местните казват, че съседската вражда е от години. Осъденият ще обжалва решението на съда, а ищецът от своя страна е готов да повдигне въпроса, дори и в Страсбург, ако не получи своето.

Пернишкият окръжен съд постановява Митко Яньов да плати 800 лева глоба на съседа си 80-годишния Кирил Тодоров, затова че го напсувал на 4 август тази година. Отделно Митко трябва да плати 1000 лева глоба на държавата и да поеме разноските по делото. Вместо него пред камерата ни застана съпругата му Нина.

Това са измислени работи на Кирил Тодоров, защото той си е конфликтна личност и просто се е заял с нас. Защо иска да ни тормози и аз не мога да ви кажа, но ни тормози”, коментира съпругата на осъдения.

Предишната кавга между съседите завършила също в съда. От миналата година Митко Яньов изплаща 4 800 лева на Кирил Тодоров за това, че ударил жена му. С месечните удръжки от заплатата си работникът в местната потребителна кооперация вземал чисто 160 лева, а съпругата му Нина 120, казва счетоводителката на кооперацията.  

„Какво да направи това младо семейство и да се грижи за детето, след като той дължи 4 800 лева по първото дело, второто дело е 800 лева плюс 1000 лева разноски. Има моменти, в които те нямат и лев, за да си платят основните неща”, коментира счетоводителят на местната потребителна кооперация Цветанка Тасева.

Кирил Тодоров и съпругата му, осъдили два пъти съседа си, отказаха да застанат пред камерата на Нова ТВ. Яньови са категорични, че ще обжалват решението на Пернишкия окръжен съд.

Подробности за случая ще намерите във видеото.

Репортер: София Стойчева