Стотици граждани протестираха срещу отмяната на ограниченията

Пред сградата на бившия Партиен дом стотици хора протестираха срещу отмяната на забраната за пушене.

 

В знак на недоволство те тръгнаха на заден ход. Протестиращите отхвърлиха твърденията на собствениците на ресторанти и заведения, че забраната на тютюнопушенето води до намаляване на оборотите и на посетителите.

 

Аргументите на протестиращите са, че принципът на сегашната забрана е не принуждаването на пушачите да откажат цигарите, а спазването правата и на непушачите.

 

"Аз не искам всеки път, когато изляза, да се прибирам димящ като пепелник”, заяви Марин, което беше сред протестиращите.

 

„Оправданията, че на пушачите им е студено не са основателни, защото винаги може да се пригодят гъби, които да ги топлят! И не мисля, че хубавите заведения са останали без клиентела, напротив", каза от своя страна Маргарита.

 

Гражданите издигнаха плакати с надписи „Водете ни напред, не назад”, „Искаме цивилизована държава”, „Депутати, не се излагайте!” и „Заведения без дим”.

 
По време на протеста в Парламента влезе д-р Коста Костов, началник на Клиниката по белодробни заболявания към Военномедицинска Академия.
 
Репортер: Живко Константинов
 
Още вижте във видеото.