Обирът е станал в столичния квартал "Слатина", сигнал в полицията е подаден към 18:40 часа

Трима маскирани и въоръжени мъже обраха офис и инкасов автомобил на финансова институция, съобщиха от полицията.

Обирът е станал в столичния квартал "Слатина". Сигнал е подаден към 18:40 часа.

Точната открадната сума все още не е ясна, но разследващите са категорични, че не е по-малка от 100 000 лева.

Полицията е констатирала сериозни нарушения в охраната - охранителите не са били въоръжени, а парите са били в чувалче на пода на автомобила.

Крадците са избягали с тъмна кола в неизвестна посока. Полицаите все още претърсват района за следи от тях.


Това вторият обир за два дни. Снощи в Бургас трима маскирани мъже са обезвредили нощната охрана на клон на банка и са откраднали 33 559 лева.
 
Повече от четири часа притеснени клиенти на банката се трупаха пред полицейските ограждения, за да разберат дали крадците не са изпразнили касетите от трезора.

Малко след полунощ стана ясно, че е откраднат единствено част от дневния оборот на общинска фирма превозвач . Обирът е извършен непосредствено след отчитане на инкасото.

През 2012 година имаше редица нападения над банки, трезори, чейндж бюра. Най- големият обир беше извършен от инкасо-охранител, който изчезна с 1,5 милиона лева.

 

В края на ноември трима с автомати обраха заплати за над 160 хил. лв. във фабрика в Перник. Също през ноември в чейндж бюро бяха задигнати 15 хил. лв.

 

През октомври пък двама мъже обраха застрахователно дружество в центъра на столицата. Взети са над 60 хил. лв. През април мотористи в „Студентски град” задигнаха над 200 000 лева от банков клон. А през лятото в Перник микробус се опита да изтръгне банкомат. В същия град се опитаха да взривят банкомат в търговски център.