Концесионерът на местния плаж също е в ареста

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е арестуван по обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Стара Загора.

За 72 часа е задържан и местният бизнесмен Теньо Паунов, на когото общината неправомерно е прехвърлила през 2008 г. плажа на Павел баня и прилежащите територии. Имотът е оценен за над 800 хиляди лева.

А ето и подробностите - кметът на Павел баня Станимир Радев прехвърля на Теньо Паунов пет имота, които представляват увеселителен комплекс с басейн през 2008 г. въз основата на иск за пропуснати ползи и без решение на общинския съвет.

След което съдът решава, че искът на фирмата е неоснователен и го връща.

Теньо Паунов обаче остава собственик на плувния басейн. Преди това той е стопанисвал имота или чрез фирма, или между 2005 г. и 2008 г. в качеството си на физическо лице. Наемател на развлекателния комплекс по документи е била и жена му – Милана Паунова, настоящ заместник кмет на общината, обясни Калин Явашев – началник на сектор Борба с организираната престъпност към МВР - Стара Загора.

„В делото, което и в момента се разследва, считам, че има достатъчно основания да се поиска от прокуратурата пред съда отстраняването на г-н Радевски от заемания от него пост”, на мнение е директорът на МВР – Стара Загора - старши комисар Алекси Алексиев.

Сделката не е била отразена в документацията на общината и повечето от общинските съветници не са знаели за нея.

Станимир Радев е кмет на Павел баня за трети мандат. Теньо Паунов има условна присъда от 2003 г., когато в същия развлекателен комплекс са открити наркотици и боеприпаси.

Повече по темата гледайте във видеото.