На срещата бе обсъдено постигането на напредък по отношение на Договора за добросъседство

Постигането на бъдещ напредък по отношение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество бяха обсъдени на среща между министър-председателят Бойко Борисов и македонският му колега Никола Груевски в Скопие.


В хода на разговорите беше постигнато съгласие, че всички предизвикателства трябва да се преодоляват в духа на европейските ценности, съобщават от българската правителствена информационна служба.


Правителствени ръководители са поели и ангажимент за развитие на политическия диалог и активизиране на срещите на високо равнище. Премиерите на двете страни изразиха мнение, че добросъседството трябва да се надгражда, посредством реални действия.


Според г-н Борисов и македонския му колега Балканският регион трябва да бъде интегриран в европейските и евроатлантическите структури, като подкрепата от съседите в този процес е от съществено значение. Двамата са изразили мнение, че провеждането на съвместно заседание на двата кабинета е в интерес и от необходимост и за двете страни. Това ще даде възможност да се поставят основите за още по-задълбочено сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата.