Премиерът заяви, че подозренията, че изборните могат да бъдат манипулирани, са неоснователни

В основата на днешното заседание на Министерския съвет са били и предстоящите избори, и тяхната подготовка. Премиерът Марин Райков очаква от партийните лидери и предложения кои неправителствени организации да влязат в изборния борд. В него участие ще вземат и всички наблюдатели от предишните избори, както и от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. 

 

Премиерът Райков е взел и решение за съдбата на председателя на „Информационно обслужване” Михаил Константинов, но ще го оповести след като приключи конкурса по избор на преброител. Райков припомни мнението си за изказванията с политически привкус на Константинов. Преди дни той ги определи като недопустими. В същото време обаче, премиерът заяви, че няма никакви съмнения в професионализма му и че подозренията, че би могъл да манипулира изборните резултати, са неоснователни.

 

По време на днешното заседание, в сградата се опита да влезе и лидерът на „Атака” Волен Сидеров, за да упражнява, по думите му, граждански контрол над правителството. Той обаче не беше допуснат, защото вече не е депутат и не може да присъства на заседанието.