От партията представиха управленската си програма, с която ще се борят за вота

ГЕРБ вече са готови с управленската си програма. От политическата партия представиха предизборния си щаб и основните насоки, с които ще се борят за вота. 

 

Претенциозният управленски документ, както го определиха от ГЕРБ, бил дълъг 200 страници и съдържа смяна на политиката в някои сектори.

 

Управленската програма е изготвена от бившите министри Томислав Дончев, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Ивайло Московски, бившият заместник финансов министър Владислав Горанов и начело с председателя на партията – Бойко Борисов

 

„Днес чудеса няма да чуете, ние не сме чудотворци. Ние сме само работещи момичета и момчета”, заяви Томислав Дончев.

 

Цветан Цветанов обясни, че направените грешки са маркирани и анализирани. Според Дончев пък самият факт, че някой признава грешки,представлява „нов жанр”.

 

Така, признавайки за основна своя грешка - политиката си спрямо майките, от ГЕРБ коренно промениха тезата си и вече биха дали по-високо обезщетение за майките.

 

Повече пари обещаха и на пенсионерите, а на малките и средни предприятия ще се предложи подкрепа под формата на лихвена амнистия за два месеца за задължения за минали периоди.

 

Листите на ГЕРБ все още не са готови - ясно е само, че Борисов и Цветанов ще водят две от тях. Водачи ще са и хората, които са създали програмата. Цветанов само обеща да не отстъпва от Велико Търново. За вота партията ще се бори с мотото "Имаме воля".