Лидерът на „Атака” и негови сподвижници са блокирали входа на сградата на Министерския съвет

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и група бивши народни представители от партията щурмуваха сградата на Министерския съвет, за да присъстват на заседанието на кабинета. 

 

Въпреки че Сидеров и хората му бяха спрени на пропуска от охраната, те останаха на входа и заявиха, че ще напуснат, след като лидерът им разговаря с главния секретар на Министерския съвет или с представител на кабинета.

 

Лидерът на "Атака" поиска обяснение защо не може да бъде допуснат да присъства на министерското заседание заедно с членовете на партията.

 

Сидеров си позволи да отправи обиди към служебния премиер, като заяви: "Марин Райков за мен е един простак, който ни унижава да стоим на входа".

 

Сидеров дори се опита да влезе със сила, но не успя.

 

Представителите на "Атака" барикадираха входа на Министерския съвет за близо час, като така попречи и на част от журналистите да влязат. 

 

Заради шумът, който вдигнаха от "Атака" и при който протече правителственото заседание, премиерът Марин Райков отговори: „Ходих на лекар и чувам много добре, така че няма нужда заседанията на Министерски съвет да бъдат озвучавани от крясъци”. Той отново покани Волен Сидеров на среща, на която да разговарят. 

 

Миналата седмица лидерът на „Атака” не се появи на срещата с Райков, която беше част от политическите консултации, които провежда премиерът.