Хората се обявиха в подкрепа на работата на прокуратурата

Десетки граждани се събраха пред Съдебната палата в столицата в подкрепа на главния прокурор Сотир Цацаров. Те разпънаха плакати с надписи „Цацаров, ние сме с теб!”,Време е за възмездие” и „ГЕРБ = Мафия”, предава БГНЕС. Протестиращите се обявиха в подкрепа на работата на прокуратурата.


„Разчитаме този път съдебната система да не се поддаде на натиска на политиците. Вярваме на желанието на Сотир Цацаров да се пребори с престъпността в политическата сфера”, заявиха част от протестиращите.


Хванати за ръце, протестиращите се опитаха да обградят сградата на Съдебната палата, викайки „Цацаров, елате при нас, народа е с вас”.


„Това е първият прокурор, който ясно заяви готовност да пребори мафията в политиката. Предишни прокурори не са проявявали такава смелост. Заради това успя да спечели доверието на гражданите, на всички онези, които не са политически обвързани. Искаме този човек да продължи с борбата си срещу престъпността. Искаме той да покаже, че е прокурор на България, а не политическо назначение”, заяви Иван Киров от гражданско движение.


Събралото се множество разпъна плакат с лицата на всички политици, участвали в управлението на държавата през последните 23 години и поискаха те да поемат отговорност за грабежите в страната ни.


Освен от столицата, има и много хора от големите градове в страната – Русе, Видин и други. Протестиращите от национално движение „Свобода” от Русе обясниха, че не са доволни от управлението на държавата от началото на демокрацията. „Тази държава не е нормална. Нормално е да извършиш престъпление, за да живееш добре. Не виждам бъдеще. Млади хора напускат държавата, защото не виждат реализация. Талантът се погазва, убива се. Лансира се само продажността. Продажните хора са на власт. До кога ще бъде това?”, попитаха те.  


Хората се заканиха отново да изрязат на улицата, в случай че се докаже, че е имало фалшификация на изборите.