Личният му лекар го предозирал и с приспивателно

Поп легендата Майкъл Джексън почина, докато се подготвяше да постави истински рекорд със световното си турне. В дните преди кончината си обаче бил прехвърлил летвата на още един рекорд, който вероятно е довел до смъртта му.

 

Нови разкрития около спортните обстоятелства, при които Джако си отиде, сочат, че певецът може да се окаже единственият човек, преживял два месеца без нормален сън. Продължилото цели 60 дни „лечение”  e нещо, на което никой не се е подлагал до момента, твърди експерт, цитиран от CNN.

 

Медикаментът, предписан на Джексън от личния му лекар д-р Конрад Мъри за неговото безсъние, нарушава нормалния сънен цикъл, като не позволява на организма да изпадне в дълбок сън, онзи, който се характеризира с импулсивни, неосъзнати движения на очите под клепачите. Въпреки това активното вещество създава измамно усещане, че човек се е наспал. Обясненията даде д-р Чарлз Зайслер, специалист по проблемите на съня от Медицинския факултет на „Харвард” в свидетелски показания по време на делото, заведено от организатора на провалените концерти на Майкъл.

 

От думите на експерта в съда стана ясно, че дори звездата да не бе угаснала заради предозиране с упойка, смъртта вероятно е щяла да настъпи не много по-късно вследствие недостиг на нормален сън. По думите на Зайслер лабораторни мишки са починали след само пет седмици „недоспиване”. В същото време д-р Мъри давал пропофол на Джексън в продължение на два месеца.