Спасителите още не могат да стигнат до затрупаните мъже

4-то денонощие без вест за затрупаните от свлачище миньори в рудник Ораново. 72 часа след трагичния инцидент полицията откри и разпита собственика на мината Красимир Паргов, който обяви, че ще подари рудника на енергийния министър.

 

Повече от 80 часа под земята, в неизвестност продължават да бъдат 35-годишният Иван Лазаров и 42-годишният Николай Михайлов. Изминалата нощ отново беше тежка за спасителните екипи. Трета скала, с диаметър от 2 метра застана на пътя им, а зад нея отново гъста кал и глина.

 

Ще направим всичко възможно тези хора ще бъдат намерени”, каза Валентин Манов, управител на мина Ораново.

 

Днес спасителните екипи са напреднали само с метър. Основната им задача е била да укрепят мината с трупи, за да не се рискуват живота си.

 

Междувременно днес на разпит в полицията в Благоевград се появи и собственикът на мината Красимир Паргов. Той обяви,че няма обяснение за инцидента.  

 

„Това са нещата, колкото цинично да прозвучи - първа категория - първа рискова група, какво да направя, какво да направя, няма да върнем бащите на децата”, каза Красимир Паргов, собственик на рудник Ораново.

 

Паргов оправда отсъствието си в рудника през последните дни с думите, че това било черен пиар и нападна енергийния министър Драгомир Стойнев, който на няколко пъти го призоваваше да се яви в рудника.

 

„Министърът не може да ме види долу, защото той е никой, за да ме види долу. Като какъв, в качеството на какъв той да ме види? Красимир Михайлов поема ангажиментите и издръжката на тези деца. Всичко това, което се случваше там, какво да правя аз?”, добави още Паргов.