Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса

В събота ще бъде слънчево и по-топло от петък. Заоблачавания ще има следобед и главно в планините се очакват краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от север, а по морето от изток.

 

Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, по ниски по морето - 28,30.

 

Морската вода е между 23 и 25 градуса. Вълнението ще е слабо, а времето слънчево с малко облаци на север.

 

В планините ще е прохладно. На 1000м температурата ще бъде около 22 градуса, а на 2000 около 13. Следобед ще има и облаци, от които ще превали и прегърми.

 

Следобедни валежи ще има почти във всички планини на Южна Европа - повече в Алпите, Апенините и Западните Балкани. Циклонът над Западна Русия се разширява на юг и през следващите дни ще донесе захлаждане, облаци и валежи в цяла Източна Европа. Студеният фронт от север, ще достигне нашата страна в неделя. Захлаждането на изток ще предизвика чувствително затопляне в Западната половина от континента, където температурите ще прехвърлят 30 те градуса.

 

У нас в неделя времето ще е променливо, ветровито и с по-ниски температури. Следобед на много места в Южна България и планините ще превали и прегърми.

 

Вълнението по морето ще се усили и вълните ще са по-високи от метър и двайсет.

 

Следващата седмица ще започне с температури под 30 градуса и разкъсана облачност над източните райони, която във вторник ще намалее до слънчево. В сряда ще е ветровито и прохладно с облаци над Северна България и планините. В четвъртък ще бъде слънчево и температурите ще започнат да се повишават.