Семейство от София сбъдна мечта на детето от Смолянско, за което ви разказа Нова ТВ

В петък ви запознахме с първокласника Юксел от смолянското село Река. Пред камерата на Нова ТВ детето разказа за мечтата си да има собствен компютър и колело. Родителите му разполагат едва с 300 лева на месец и не могат да си позволят да осъществят мечтата му. Това обаче направиха зрители на Нова.

 

Веднага, след като показахме историята на малкия Юксел, семейство Кръстеви решават да изминат близо 300 километра от столицата до село Река и да се срещнат лично с  детето и семейството му. Трогнали ги големите му красиви очи, пълни с тъга и копнеж за неща, които повечето деца имат.

 

„Толкова ни хареса детенцето. Даже се разплакахме. Веднага взехме телефона, обадихме се просто му пожелах да се учи оттук нататък и да радва своите родители“, споделя Мирослава Кръстева.

 

Фамилия Кръстеви пристигат с автомобил, чийто багажник е пълен с подаръци за малкия Юксел. Безмълвно гледа как новите му приятели пренасят в дома му компютър, мобилен телефон, раница и дори въдица. Единствената дума, която детето срамежливо казва, е „Благодаря”.

 

Юлия дава и първите компютърни уроци на Юксел. Бащата на детето пък не намираше думи да им благодари. Казва, че са му се обадили десетки хора с готовност да му помогнат. До дни Юксел щял да получи като подарък и мечтания велосипед.

 

Репортер: Анелия Веселинова