Учредителите й настояват за рестрикции по отношение на неправителствените организации

За строга и рестриктивна наказателна политика по отношение на битовата и малцинствената престъпност призовават учредителите на нова националистическа формация. В политическия субект участват организация „Национална съпротива”, Българска национално-радикална партия и група неформални младежки патриотични организации и националистически групи.

 

В партията влизат и повечето от подразделенията в страната на „Кръв и чест”. Организацията представлява международна неонацистка политическа мрежа, основана през 1987 г. Тя е поставена извън закона в Германия, Русия и Испания.

 

Учредителното събрание на новата „Националистическа партия на България” бе насрочено за 13 часа в събота в София. Създателите й смятат, че националният характер на българската идентичност е поставен под въпрос и в опасност и че държавата е абдикирала от основната си функция да осигури оцеляването и условия за възпроизводство на българската нация.

 

„Нашето съществуване и оцеляване като народ е заплашено, поставено е под въпрос. Това, което наблюдаваме в последните седмици и месеци – проблемите с бежанците, дебатите около продажбата на земя на чужди граждани, са просто щрихи и отделни моменти, които допълват общата картина – че нашата държава не ни принадлежи”, заяви пред „Фокус” един от учредителите на партията Симеон Костадинов.

 

Освен за мерки срещу ромската престъпност, новите националисти настояват за рестрикции за неправителствените организации, подобно на въведените в Русия, по-справедлива социална политика и промяна в конституцията, чрез която източноправославното вероизповедание да бъде обявено за официално, а не като традиционно, каквото е в момента.