Бутилката пропътува над 1300 километра в Черно море

Писмо в бутилка пропътува над 1300 километра в Черно море, за да бъде открито и прочетено от бургаско семейство. Посланието било написано през лятото на 2013 година от влюбена двойка руснаци и пуснато в морските вълни в Сочи. Открито било няколко месеца по-късно от семейство Киреви край Варвара.

 

Мая, Антон и синът им Васко се разхождали край морето между Варвара и Царево малко преди Коледа, когато 14-годишното момче открива бутилката, в която грижливо било поставено писмото. Вълните я изхвърлили на малък плаж.

 

Когато Мая и Антон намират бутилката, хартията била влажна, дори на места текстът се губи. Все пак прочитат, че е написано от младата влюбена двойка Дарья Шасцкая и Илья Борисов от руския град Ярослав.

 

„Избрали са да почиват в Сочи, защото там ще се провеждат Олимпийските игри 2014 година и като патриоти да подкрепят техните отбори, техните участници”, обясни Антон Кирев.

 

Пуснали писмото в края на почивката си и посочили телефонни номера, на които очакват обратна връзка, ако някой открие и прочете посланието им. Мая прави няколко неуспешни опита да се свърже с тях, докато най-после в началото на януари успява.

 

„Те бяха очаровани. Много неочаквано за тях. Казаха, че въобще не са се надявали писмото да стигне, защото са мислели, че като го хвърлили, бутилката се е счупила още на момента, понеже имало някакви скали - аз поне така разбрах. Обаче то стигна и ние го намерихме”, каза Мая Кирева.

 

Чрез Фейсбук и ние успяхме да се свържем с Дарья, която работи като компютърен дизайнер и Илья, който е инженер в дървообработваща фирма. Изпратиха ни свое видео, в което разказват историята на писмото в бутилка.

 

Гледайте го в репортажа на Цеца Алексова