Лидерът на ГЕРБ оприличи ситуацията в България с тази в Украйна

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира. Това е заявил председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в речта си пред делегатите на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Дъблин, съобщават от пресцентъра на партията.

 

"За нас е важно да спечелим тези избори. Досега 10 пъти съм побеждавал Сергей Станишев и се надявам и на тези избори да го победим", коментира Борисов.

 

В началото на словото си лидерът на ГЕРБ е отправил поздрави към председателя на ЕНП Жозеф Дол, както и приятелите на ЕНП от Украйна Юлия Тимошенко и Виталий Кличко, които са гости на форума. 

 

"От тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия "Атака", подчертава Борисов. 

 

"Що се касае за нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ. За пръв път в история на България една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избора", изтъква лидерът на ГЕРБ.