Служителите не са взимали заплати от ноември и са обречени на мизерия

Служители на „Напоителни системи” от Благоевград, Перник, Кюстендил и Дупница излязоха на протест, защото не са получавали пари от ноември. Хората са категорични, че ако не им бъдат изплатени заплатите, ще саботират поливния сезон. Така може да възникне опасност от наводняване на земеделски площи, преливане на язовири и късане на речни диги.  В същото време втори служител на дружеството обяви гладна стачка. 
 
Обречени на глад – един път - заради липсата на заплати, а сега – и в знак на протест. Такава е съдбата на Цветан Нинов - служител в ремонтна база – Плевен.  
 
Неговият колега Петър има опит в протестното гладуване – обявява гладна стачка вече за втори път. 
 
„Бих казал, че не искам да се превръщам в просяк, след като ходя на работа. Искам да си получавам редовно заплатата. Това искам”, обяснява Петър, който гладува вече четвърти ден. От 13-и март компания му прави и Цветан.
 
Въпреки протеста си двамата продължават да ходят на работа в ремонтната база към „Напоителни системи” - Плевен, защото съоръженията са стари и има риск да бъде залят градът.
 
И двамата са категорични, че докато не постигнат резултат, няма да спрат да гладуват.
 
В ”Напоителни системи” работят без париГладът присъства и в дома на Борис Найденов. 
 
Мъжът продава кръвта си, за да купи хляб за децата. При всяко дарявяне от болницата му изплащат 50 лева. 
 
„Това си е задължение към мен да издържам семейството си и съм принуден да давам кръв, нямам избор просто”, разказва той. 
 
Парите обаче далеч не стигат за всичко. 
 
Борис се надява от „Напоителни системи” да изплатят поне една заплата, за да може семейството му да посрещне нормално наближаващите Великденски празници.
 
Служителите ще получат заплатите си до края на месеца, това обеща земеделският министър - Димитър Греков. Той призова протестиращите за още малко търпение.