Проверката трябва да се извърши в 7-дневен срок

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране се самосезира във връзка с възникнал взрив в г. Севлиево, на лицензионна територия на „Севлиевогаз 2000” АД, съобщиха от регулатора.


Работна група в седемдневен срок трябва да извърши проверка на мястото на инцидента в кв. „Балабаница” относно газопреносната мрежа на дружеството, преминаваща в близост до мястото на инцидента, където при взрив рухна къща. Под отломките на къщата загина 11-годишно момче, а 15-годишната му сестра бе приета в „Пирогов” с 28% обгаряния.


ДКЕВР се самосезира и за обявено бедствено положение в община Свиленград във връзка с огласена информация в средствата за масово осведомяване за обявено бедствено положение от кмета на община Свиленград, поради прекъснато електрозахранване и водоподаване в следствие на авария.


Регулаторът ще извърши проверка по документи за установяване на действителното фактическо положение и има ли нарушение на условията на издадената на "ЕВН България Разпределение" ЕАД лицензия. Тази проверка също трябва да приключи в 7-дневен срок.