Няма как да вярваме на хора, които първо се псуват, после се коалират, каза той

Няма да участвам в листата за евровота. Нямам амбиции да представлявам България в Брюксел и не смятам, че съм човека с най-голям авторитет. Не смятам, че трябва да се прави реклама на местни политици чрез европейските избори. Меглена Кунева и Светослав Малинов са хора с много авторитет в Европа, заяви в студиото на „Здравей, България” представителят на Реформаторския блок Радан Кънев. „Ще обявим листата в събота. Въпросът е решен много отдавна. Сега ще се борим за трима представители. Всички решения до момента са взети единодушно, след дълги дискусии”, добави той. 

 

„Ние не делим гражданите на останали тук и напуснали страната. Това са българи, всички живеем в единна Европа. Ако имаме представа за модерен български патриотизъм, ще впрегнем всички сили, за да спечелим доверието на тези хора”, заяви Кънев. "Ние от Реформаторския блок се борим обаче за него по наш начин, а не като подхвърляме милиони и си купуваме телевизии, добави той. 

 

Според лидерът на ДСБ има много дълбока криза на недоверие в българското общество – и към старите, и към новите политици. „Има една тройка от нови формации със сравнително равен резултат, но нито една от тях няма да може да спечели голямо ново доверие, без да се докаже в прекия си контакт с хората и в прякото си участие във властта”, категоричен бе той.

 

„Политиката се превръща в това, което трябва да бъде - десетилетна борба за доверие, която се доказва, като поемеш властови позиции и не излъжеш. Как да имат доверие хората, като има формации със заявката, че днес псуват всички с един отвратителен език, а на утрешния ще се коалират с всички?, запита Кънев.

 

Целия разговор с лидера на ДСБ гледайте във видеото.